Een van de 25 Mercedes CLK GTR’s

Mercedes CLK GTR

Eén van de meest exclusieve Mercedessen ooit komt naar de International Amsterdam Motor Show dit jaar, namelijk de Mercedes CLK GTR. Van dit exemplaar zijn er maar 25 gemaakt. Een zeer zeldzame bolide dus. De auto is door Mercedes ontworpen om in de hoogste GT-klasse, die de FIA heeft opgezet in de jaren 90, te kunnen overwinnen. Doel was een andere legendarische sportwagen te verslaan, de McLaren F1. De Duitse autofabrikant heeft toen samen met AMG deze 6,9 liter V-12 ontworpen en geproduceerd. Het doel achter het ontwerp? Een racewagen ontworpen van scratch die niet alleen de GT1 kon winnen, maar dit ook keer op keer kon doen.

Dat is de Duitse automaker zeker gelukt. Het eerste seizoen won Mercedes met zowel de rijders, als met het team. Het seizoen erop werd hetzelfde resultaat geboekt. De grootste “concurrenten” van Mercedes, Porsche en McLaren, waren er klaar mee en stopte met racen in deze klasse. Het resultaat? De FIA stopte met de GT1 en de Mercedes CLK GTR werd niet meer gebruikt. Deze ultieme racewagen heeft een topnselheid van 344 km/h. Een supercar bij uitstek en een unieke ervaring om deze wagen in het echt te mogen bewonderen.

Kom jij de Mercedes CLK GTR bewonderen op de International Amsterdam Motor Show van 3 tot en met 7 april in de RAI Amsterdam? Bestel dan nu je tickets en zorg dat je niets mist!

 

Sfeerimpressie IAMS 2018

Volg ons op Social Media en ontvang alle updates omtrent de International Amsterdam Motor Show:

IAMS - International Amsterdam Motor Show

Download folder

Geef je e-mailadres op voor het downloaden van de folder. Mocht je interesse hebben in deelname aan de International Amsterdam Motor Show als exposant, neem dan contact met ons op via 088-0402402 of mail naar info@amsterdammotorshow.com.

Bedankt voor het aanvragen van de informatie, je wordt doorgestuurd naar de download-pagina.