Announced: Lamborghini Countach LP5000 QV

Countach LP5000 QV

De Lamborghini Countach LP5000 QV is één van de klassieke sportwagens op de International Amsterdam Motor Show van 3 tot en met 7 april in de RAI Amsterdam. Deze derde versie van de serie kwam uit in 1985 en kreeg een cilinderinhoud van 5167 cc. De sportauto werd geïntroduceerd aan het publiek op de autoshow van Geneve. Deze aangepaste versie kreeg de naam QV, afgekort van het Italiaanse quatrovalvolve, en heeft een maximaal vermogen van 455 pk. De topsnelheid van de Lamborghini Countach LP5000 QV ligt op 279 km/h. Deze echte Lambo is een echte klassieker uit de Countach-serie van de Italiaanse sportwagenbouwer.

Van de Lamborghini Countach LP5000 QV zijn er in totaal 610 auto’s gebouwd. Hiervan hadden er 66 een Bosch K-Jetronic injectiemotor. In de Verengide Staten, de grootste markt voor Lamborghini, werden bumpers verplicht. Hieroor moesten er op de voor- en achterkant van de auto rubberen bumpers komen. Dit stond zo lelijk dat veel nieuwe eigenaren deze direct weer liten verwijderen. Doordat de overheid in de US dit als eis stelde, werd het Amerikaanse een stuk robuuster qua uiterlijk dan de Europese versie. 

Deze klassieke sportwagen met eigen ogen bewonderen? Bestel dan nu je tickets voor de International Amsterdam Motor Show van 3 tot en met 7 april in die RAI Amsterdam!

Sfeerimpressie IAMS 2018

Volg ons op Social Media en ontvang alle updates omtrent de International Amsterdam Motor Show:

IAMS - International Amsterdam Motor Show

Download folder

Geef je e-mailadres op voor het downloaden van de folder. Mocht je interesse hebben in deelname aan de International Amsterdam Motor Show als exposant, neem dan contact met ons op via 088-0402402 of mail naar info@amsterdammotorshow.com.

Bedankt voor het aanvragen van de informatie, je wordt doorgestuurd naar de download-pagina.