Preview & VIP Opening: 29.03.2018 - Motor Show: 30.03.2018 - 02.04.2018 (RAI Amsterdam)
Selecteer een pagina

Nog meer Lamborghini Klassiekers uit privé-collecties naar de IAMS!

Lamborghini Klassiekers

De liefhebbers van het merk Lamborghini komen sowieso al hun trekken met de nieuwste Huracan Performante, Aventador Pirelli Edition en de primeur van de door Novitec onder handen genomen Aventador S!Maar ook de liefhebbers van klassieke Lambo’s komen niets te kort. Bewonder ook de meest prachtige klassiekers uit privécollecties.

Diablo SE30 Jota

Wat dacht je van de aanwezigheid van een -1 van 12- Diablo SE30 Jota. De SE 30 is ale een speciale serie van 150 genummerde modellen, die momenteel al qua waard de 300.000 euro aantikken. De Jota Edition van deze SE30 gaat nog een stapje verder. Met een snellere en aangepaste V12 werd er nog meer PK’s uit gehaald door de engineers van Jota. zeg maar de toenmalige race afdeling van de fabriek. Als een van de 12 door de fabriek geleverde exemplaren kun je deze speciale Diablo bewonderen op de IAMS. Schrik niet van het prijskaartje van goed boven de 6 ton, waarmee deze Diablo de ook speciale GT versie benadert!

Countach 5000 QV

In 1998 kwam deze Countach 5000 Quatrovalvole naar Nederland. Deze originele witte in Parijs geleverde Countach (1986) is echter sindsdien niet meer de weg opgegaan en werd twee jaar geleden als barnfind aangetroffen in een Friese schuur. De huidige eigenaar heeft vervolgens twee jaar lang intensief aan deze auto laten werken door de specialisten van Guus van Eijk met advies van de historische Lamborghini afdeling in Bologna. Geen detail van deze met rood interieur uitgevoerde auto werd overgeslagen en motor, bak, koppeling en techniek werden vernieuwd en de gehele carrosserie is tot in de puntjes weer in nieuwstaat gebracht. Deze auto is voor het eerst te zien tijdens de IAMS en is daarmee een van de weinige rijdende Countachs in Nederland (naar schatting op nog geen twee handen te tellen).

2x LM002

Verder toont de IAMS ook maar liefst 2 (!) LM002, een carburateur versie en een nog zeldzamere injectieversie van het laatste model. Nog geen 300 gemaakt en inmiddels door de Urus introductie weer in bekendheid gegroeid. De oer SUV in optima forma;, ook wel bekend als de Rambo Lambo, we kunnen wel zeggen een van de gekste creaties van de voormalige trekkerfabrikant!

2+2 GT, Espada

Maar ook een Lamborghini van een hele andere orde is te zien. De 2+2 GT genaamd, de Espada. Ook deze auto is de afgelopen jaren grondig gerestaureerd en is nu voor het eerst te zien op de IAMS. In een chique bruine uitvoering is de Espada de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid en dit model viert dit jaar ook nog haar 50e verjaardag. Een Espada kon daarom op de IAMS niet ontbreken!

Nog meer Lamborghini Klassiekers uit privé-collecties naar de IAMS!

Volg ons op Social Media en ontvang alle updates omtrent de International Amsterdam Motor Show:

International Amsterdam Motor Show 2019

Eerste International Amsterdam Motor Show druk bezocht, 58.245 bezoekers naar de RAI Amsterdam! Nu al staat de datum vast voor de 2e editie van deze show: het paasweekend van 18 tot en met 22 april 2019”.

Lees meer