REBELLION Racing

Dompel je onder in de wereld van REBELLION bij de imposante stand tijdens International Amsterdam Motor Show.

Hal 01

Lees meer

REBELLION Racing

REBELLION Racing is een succesvol onafhankelijk team uit Zwitserland en een van de meest gerespecteerde teams in de eerste klas klasse van endurence-races met een bijzondere staat van dienst. Het is het enige team dat de strijd in de afgelopen vier jaar kon aangaan met de fabrieksteams van Audi, Porsche, Toyota en Peugeot in het World Endurance Championship.

Van 2011 tot 2016 was REBELLION Racing het dominante privé-LMP-1 Team in het FIA World Endurance Championship en wonnen ze prestigieuze race-evenementen in de VS. In 2014 introduceerde REBELLION Racing hun eigen LMP1-auto, de REBELLION R-One, waarmee ze nog drie wereldkampioenschappen wonnen in 2014, 2015 en 2016. Op zoek naar meer concurrentie verhuisde het team in 2017 naar de nieuwe LMP2-categorie. Vlak voor het begin van het FIA WEC Superseizoen 2018/2019 kwam het REBELLION Racing-team terug naar LMP1 met hun nieuwe prototype: de ORECA REBELLION R-13. Vier podia en één overwinning tijdens de 6 Hours of Silverstone moedigden het team aan om door te gaan naar het volgende seizoen.

Bekijk ook Rebellion Timepieces en Rebellion Motors.

REBELLION is een official partner van de International Amsterdam Motor Show. Nieuwsgierig geworden? Bestel dan hier eenvoudig je tickets voor IAMS 2023.