Schaap & Citroen

Dé juwelier voor uw horloge, sieraad of diamant

Lees meer

Geschiedenis Schaap en Citroen Juweliers

Het juweliershuis Schaap en Citroen is al vele decennia een gerenommeerd adres in Nederland voor sieraden, diamanten en horloges. De families Schaap en Citroen zijn daarmee al meer dan 130 jaar een nationaal begrip binnen de juwelen- en horlogebranche. Het verhaal begon met twee gepassioneerde families; met juwelierszaken die na jaren van overnames en fusies uiteindelijk weer terecht kwamen waar ze thuishoren: bij een familie met een rijke juwelierstraditie.

Eerste Rolex vertegenwoordiger in Nederland

Begin jaren vijftig begonnen beide filialen van de familie Schaap met de verkoop van Rolex horloges. Een vertegenwoordiger van het gerenommeerde bedrijf uit Genève kwam persoonlijk uit Zwitserland over om te vragen of er interesse bestond. Sindsdien is Juwelier Schaap en later Schaap en Citroen, onlosmakelijk verbonden met het prestigieuze merk Rolex.

Nieuwe tijden

Na de overname van Juwelier Schaap, in 1969, door Juwelier Sander van Gelder, nam deze twee jaar later ook de firma Citroen in Amsterdam over. Vervolgens kwam in 1971 ook de zaak van Citroen aan de Hoogstraat, Den Haag in zijn handen. Sander van Gelder, geboren Amsterdammer, wilde de absolute top Juwelier van Nederland worden. Zo ontstond de naam ‘Schaap Citroen van Gelder’ die later is gewijzigd naar ‘Schaap en Citroen’.

Enkele overnames later werd in 2009 voor het eerst contact gelegd tussen ‘Schaap en Citroen’ en de familie Martens uit Maastricht. Dit leidde in december van dat jaar tot een overname door de familie Martens van ‘Schaap en Citroen’.

Het gerenommeerde familiebedrijf ‘Leon Martens’, met hun juweliershuis in de Limburgse hoofdstad, voert al jaren een schitterende collectie juwelen en horloges.

Zo werd ‘Schaap en Citroen’ na vele jaren opnieuw een familie bedrijf.

Afbeeldingen kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Klik hier voor de Disclaimer.