FAQ

Raadpleeg de veel gestelde vragen als je een vraag hebt over tickets, prijzen en toegankelijkheid. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact op met de organisatie via het contactformulier.

Tickets

Event info

International Amsterdam Motor Show
RAI Amsterdam, Europaplein 24

IAMS Preview Night: 9 april – 19:00 uur
Event dagen: 10 t/m 13 april
Openingtijden: 10:00 – 19:00 uur

Algemeen

Is de IAMS hetzelfde als de Autorai?

Nee, de Autorai beleefde haar laatste editie in 2015. In 2018 is de IAMS opgestart om het gat van de Autorai op te vullen. De focus van de IAMS van de IAMS is breder dan de Autorai, doordat er ook veel bijzondere auto’s uit prive-collecties staan, zowel fraaie klassiekers als snelle supercars en omdat de IAMS ook een 13.000 m2 meter grote actiehal telt waar Ferrari’s en Lamborghini’s deur aan deur racen. De IAMS is in totale oppervlakte wel kleiner dan de toenmalige Autorai, maar met meer dan 64.000 m2 verre van klein te noemen.

Kan mijn auto ook op de IAMS staan?

De IAMS gaat zelf op zoek naar auto’s uit collecties, maar natuurlijk kun je altijd je auto aanmelden via info@amsterdammotorshow.com.

Tickets

Hoe kan ik kaarten kopen en wat kost een kaartje?

Kaarten kan je bestellen via de webshop. Voor een overzicht van de prijzen ga je naar de ticket-pagina.

Waar kan ik mijn kortingscode invullen?

Kaarten kan je bestellen via de webshop. Kies het aantal kaarten dat je wilt bestellen en voor onderaan in het veld ‘Korting’ de kortingscode in. De korting wordt direct verrekend.

Alle codes hebben een verloopdatum. Indien de korting niet wordt verrekend kan deze verlopen zijn.

Kan ik ook kaarten aan de deur kopen?

In principe is de show nooit uitverkocht, tenzij specifiek vermeld op de site. We raden je aan om tickets in de voorverkoop te kopen, de tickets zijn dan goedkoper dan aan de deur.

Toegankelijkheid

Openingstijden

  • Donderdag 9 april: 19:00 – 00:00 uur (VIP Preview Night)
  • Vrijdag 10 april: 10:00 – 19:00 uur
  • Zaterdag 11 april: 10:00 – 19:00 uur
  • Zondag 12 april: 10:00 – 19:00 uur (Eerste Paasdag)
  • Maandag 13april : 10:00 – 19:00 uur (Tweede Paasdag)

Wat zijn de voorzieningen voor mindervaliden en rolstoelgebruikers?

RAI Amsterdam is prima toegankelijk voor mindervaliden en rolstoel gebruikers. De gangpaden van de RAI Amsterdam zijn allemaal vlak en ruim opgezet. In het gebouw zijn liften en invalidentoiletten aanwezig. Mensen die in het bezit zijn van een officiële gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen zich melden bij de loge van de P7-parkeergarage, deze is te bereiken door de route P RAI 7 te volgen, van daar uit verwijzen wij naar de beste parkeerplaats. Ook met gehandicaptenparkeerkaart (GPK) geldt het reguliere RAI parkeertarief.

Het is mogelijk om via RAI Amsterdam een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Datum van ophalen
  • Event/beursnaam
  • Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen

Voor meer vaak gestelde vragen rondom uw bezoek aan de RAI, kunt u HIER (https://www.rai.nl/nl/veelgestelde-vragen/) meer lezen.

Zijn honden toegestaan?

Huisdieren zijn niet toegestaan in RAI Amsterdam. Assistentiehonden (hulphonden) zijn welkom, maar er gelden wel enkele afspraken. Neem hiervoor contact op met corcom@rai.nl.

Organisatie

Wat zijn de parkeerkosten als ik met de auto kom?

Als je er voor kiest om met de auto naar het event te komen zijn de parkeerkosten bij de RAI Amsterdam € 4,50 per uur. Het reguliere parkeertarief is € 4,50 per uur met een maximum van € 26,00 per dag. Je kunt ook vooraf een dagkaart kopen voor slechts € 21,00.

Meer informatie op de website van de RAI Amsterdam

Kan ik ook met het openbaar vervoer komen?

De RAI heeft een ‘eigen’ station, Amsterdam RAI. Dit station ligt op een steenworp afstand van ons complex en is vanuit het hele land uitstekend bereikbaar per trein. Volg de borden RAI Amsterdam als u het station uitkomt.

Check voor je vertrek de actuele situatie op het spoor

Wat is het bezoekadres?

De International Amsterdam Motor Show wordt gehouden in de RAI Amsterdam:

Europaplein 24
1078 GZ Amsterdam

Ga naar de website van RAI Amsterdam voor een actuele routeplanner of raadpleeg een andere routeplanner (bijvoorbeeld Google Maps).

Hoe kan ik contact opnemen met de organisatie?

Voor alle vragen kan je contact opnemen met de organisatie via de volgende pagina:  www.amsterdammotorshow.com/organisatie

Official timekeeper, International Amsterdam Motor Show
Rebellion Timepieces